LAFERA WILSON RESIDENCE

 
KI_raco_laferawilson_web-f 298.jpg
 
 
 

HIDDEN ANGLES

2018 — RESIDENTIAL

Perched above steep slopes under the shade canopy of towering hardwoods sits the LaFera-Wilson Residence. Opposing shed roofs cover adjoining public and private wings, each appearing “flat” from the street to satisfy the Owner’s request for flat roofs and the Design Covenant’s required sloping roofs. A shift in plan informs entry and circulation along a spine of continuous walnut casework. Roof extensions force the inside out and provide exterior shelter above the forest floor. Floor-to-ceiling glazing alternates with solid wall panel to differentiate the public pavilion from the more secluded private spaces.

 
 
KI_raco_laferawilson_web-f 300.jpg
KI_raco_laferawilson_web-f 288 1 1.jpg
 
KI_raco_laferawilson_web-f 354.jpg
 
 
2019AIA NC_LaFeraWilson Residence_2.jpg
 
KI_raco_laferawilson_web-f 191.jpg
 
KI_raco_laferawilson_web-f 380.jpg
 
2019AIA+NC_LaFeraWilson+Residence_10.jpg
KI_raco_laferawilson_web-f 367 1 1.jpg
2019AIA NC_LaFeraWilson Residence_8.jpg
 
 
KI_raco_laferawilson_web-f 57.jpg
KI_raco_laferawilson_web-f 322 2.jpg
KI_raco_laferawilson_web-f 336 1.jpg
 
KI_raco_laferawilson_web-f 399.jpg
 
2019AIA+NC_LaFeraWilson+Residence_4.jpg
 
KI_raco_laferawilson_web-f 339 1 1.jpg