THE RALEIGH ARCHITECTURE COMPANY

 
 

ADAPT AND REUSE

WINTER 2018 — COMMERCIAL OFFICE

Emphasis was placed on preserving a majority of the existing structure when converting a mechanic’s garage into commercial office space. Large steel plate wrappers with direct-set glazing and operable ventilation windows were added to consolidate existing garage bays. Where cars once entered, natural daylight is invited in and views out are unobstructed. Service program provides separation between spaces while allowing the texture and rhythm of the existing double-tee roof structure above to continue. To bolster community space and soften the pedestrian experience, a courtyard with shade trees replaced the previous parking lot between the sidewalk and building.

 
 
2019 AIA NC 716 Offices_2.jpg
 
raco office3399 1.jpg
2019 AIA NC 716 Offices_3.jpg
ki_raco office-022.jpg
 
ki_raco office-123.jpg
ki_raco office-016 1.jpg
2019 AIA NC 716 Offices_5.jpg
raco office3214_PS.jpg